BF BOOSTER

O soluție agilă de branding

5, 4, 3, 2...1 START!

Vivelis

Noua expresie a prospețimii bine păstrate

VIVELIS

La doi ani de la lansarea pe piață cu nume și design de ambalaj noi, brandul de produs Minus 22 nu aduce rezultatele dorite de business.

Lipsa performanței la raft este dovedită cantitativ, la nivel de vânzări, dar și calitativ, în urma unor focus grupuri cu consumatorii.

Provocarea de business

În această situație, compania Minus 22 avea nevoie de o abordare strategică nouă pentru brandul de produs, care să-i stopeze pierderile și să-i deschidă drumul spre creștere. Întrebările cu care ne-au provocat au fost: ”Cum revitalizăm brandul de produs pentru a evita pierderea consumatorilor actuali?” și ”Cum poate brandul de produs să devină relevant pentru consumatorii săi?”

Abordarea noastră

Am căutat răspunsurile strategice pentru Minus 22 pornind de la certitudinea că brandurile care atrag la raft sunt cele construite în jurul consumatorilor și așteptărilor lor de la produs. Am analizat dacă numele și designul de ambalaj actuale sunt relevante pentru consumator, dacă diferențiază brandul între competitori și dacă oferă șanse de extensie a portofoliului de produse. Concluzia a fost categorică: un rebranding total pentru a dezvolta un brand de produs care să răspundă așteptărilor consumatorului.

Soluția de branding

Prospețimea păstrată prin congelare

Noile tehnologii fac ca produsele congelate să păstreaze intacte gustul și proprietățile nutritive ale ingredientelor naturale, pentru că sunt înghețate imediat după pescuire / recoltare.  De aici și ideea brandului, Culmea prospețimii bine păstrată, care vorbește despre conservarea momentului de maximă prospețime a ingredientelor / produselor. Dedicarea cu care compania își alege furnizorii (pentru a reduce la minim timpul dintre captură și pregătirea produselor) este felul în care compania le asigură consumatorilor accesul la produse proaspete, care își păstrează proprietățile.


Numele poartă povestea brandului de care consumatorul este atras

Numele brandului, Minus 22 făcea referire la temperatura la care sunt păstrate produsele congelate și avea înțeles doar pentru specialiști, nu și pentru consumatori. Odată definită ideea de brand, am creat un nume nou, capabil să o comunice publicului-țintă. Vivelis exprimă prospețime și vivacitate, are un înțeles ușor de decodificat de consumatori și permite extinderea brandului în multiple categorii (pește, semi-preparate, legume, fructe etc.).

Un design de ambalaj strategic deschide porți noi în viitor

Noul design de master packaging a fost gândit să pună în valoare caracteristicile brandului (prospețime, onestitate), dar să și răspundă așteptărilor vizuale ale consumatorului. Întregul sistem de identitate (simbol, culori, pattern, imagistică) permite extensia brandului în mai multe categorii de produse fără să pună în pericol consecvența la nivel vizual. Mai multe detalii despre abordarea noastră în designul de packaging, găsești în acest articol.

 

Pattern-uri inspirate din originea ingredientelor asigură diferențierea între categoriile de produse și unicitate la raft

Platforma de comunicare a poziționării brandului

Pentru relansare, echipa companiei ne-a provocat să construim platforma creativă de comunicare.Plecând de la caracteristicile consumatorului modern și inspirați de ideea brandului, am generat ideea creativă de comunicare „Vivelis te ajută să fii tu și să faci ceea ce te definește”. Suntem mereu constrânși de presiunea timpului și uităm să ne facem timp pentru pasiunile noastre, cele care ne aduc cu adevărat bucurie. Vivelis ne ajută să facem ceea ce ne împlinește. Cum? Cu alternative rapide de gătit (pește, legume, semipreparate), combinații care să îți ofere idei în pregătirea unei mese pe gustul tău.

 

 

Platforma de comunicare conține un set de regului de scriere a mesajelor de brand și de design, prin care brandul Vivelis să comunice coerent și strategic, în funcție de public.

 

Ghid de implementare master packaging, aplicabil oricărei categorii de produse

Cu sprijinul echipei Brandfusion am văzut cum s-a modificat piața pe care activăm, cum s-au schimbat gusturile și așteptările clienților, ce doresc de la categoria “’produse congelate”’ și ce contează pentru ei atunci când aleg un produs. Pornind de la o analiză aprofundată, echipa Brandfusion ne-a propus crearea unui brand nou care se diferențiază în peisajul competitiv, cu un packaging atractiv care va revigora cu siguranță portofoliul de produse al Minus 22, fiind în același timp puternic ancorat în valorile companiei noastre și promisiunile de calitate înaltă și responsabilitate făcute clienților.

Gabriel Bota, Director General Minus 22

Impact pe termen lung

Rezultate proiect:

\ Idee de brand diferențiatoare, relevantă pentru consumatori

\ Nume convingător, care reflectă o idee

\ Identitate și design de ambalaj adecvate categoriei și capabile să asigure vizibilitatea la raft.  

\ Master packaging care permite extinderea brandului în diverse sub-categorii (legume, ready meals etc.)

\ Platformă creativă de comunicare ce oferă o manifestare unitară brandului

Proiecte similare

Str. Sighișoara Nr. 36, Sector 2, București - Vezi pe hartă

office@brandfusion.ro

Accept cookies from this site

This website uses cookies to track your behavior and to improve your experience on the site.

You can always delete saved cookies by visiting the advanced settings of your browser.

Do not accept cookies Only accept functional cookies Accept all cookies